Honningsmurt lammestek

Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet. Hell i vannet og stek den til kjerne temperaturen viser 70 grader for rosastekt. Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup. Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken. Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker, ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus, se side...Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.

Ingredienser Ca 1,5 kg lammestek
1ts salt
0,5 ts pepper
2 dl vann

Krydderglasur til
smørning:
2 stk appelsin, saft
2 stk rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss rosmarin,
frisk og finhakket
2 ss honning
1 ss søt soyasaus
(kecap