Honningglasert kalkunbryst

Brun kalkunbrystet på alle sider i smør. Legg over i en ildfast form. Hell på vin og buljong. Stek ved 180 °C i ca. 40 min eller til det gjenstår 10 min av steketiden. Sil fra sjyen. Rør sammen glaseringen og pensle over brystet. Stek videre ved 225 °C i ca. 5 min. Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 5 min. La kalkunbrystet hvile ca. 15 min. Server i skiver med kokte nypoteter, appelsinsaus, dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter. Appelsinsaus: Finhakk løk og stek blank i smør. Ha i chili, hvitvin/ sjy og appelsinjus og la det syde i ca. 10 min. Tilsett crème fraîche og la det koke ytterligere noen minutter. Ha i litt revet appelsinskall. Smak til med salt og kvernet pepper.

Ingredienser 1kg kalkunbryst
2 ss smør til steking
1ts salt
kvernet pepper
2 dl hvitvin
1 dl hønsebuljong eller kraft
2 ss sesamfrø

Honningglasering:
0,5 dl honning
0,5 dl soyasaus
1 fedd hvitløk revet

Appelsinsaus:
2 stk sjalottløk
1 ss smør
1 ts hakket, rød chili
2 dl sjy/hvitvin,
ca. 2 dl væske
2 dl appelsinsaft, frisk
2 dl crème fraîche
0,5 ts salt
kvernet hvit pepper
litt revet appelsinskall