Himmelsk honningkake

Smelt smør og honning sammen. Avkjøl. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend i smørhonningen. Sikt sammen krydder, bakepulver og mel og rør i til en jevn deig. (Vend evt også inn 4 ss skåldede, finhakkede mandler.) Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, se tips). Avkjøl kaken i formen. Pynt med melisglasur og mandelflarn. Det blir også lekkert om du setter kakestykkene i papirformer før servering. Tips: Kaken stekes på nokså lav temperatur, men ovner er jo litt forskjellige. Er ikke kaken gjennomstekt etter 50 minutter ved 150°C, bør temperaturen økes til 160°C og kaken stekes videre til den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål! Glasuren blir ekstra god med noen dråper romessens, men dette er en smaksak.

Ingredienser 300 g smør
500 g honning
500 g sukker
8 egg
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 ts bakepulver
500 g hvetemel

Glasur:

3 dl melis
2 ss vann
(romdråper)

Pynt:
hakkede mandler
(sjokoladehjerter i
gullpapir)